«Το Φλασάκι» #8 – Δείτε το νέο τεύχος του περιοδικού μας

Με αληθινή χαρά παρουσιάζουμε το φετινό 8o τεύχος του περιοδικού μας. Αφού δεν κατάφερε να μας εμποδίσει ούτε η περσινή πανδημία (στην οποία αφιερώσαμε μάλιστα ένα ολόκληρο τεύχος για να την εξευμενίσουμε…) τη φετινή σχολική χρονιά μαζευτήκαμε μια ενθουσιώδης ομάδα μαθητών και καθηγητών, για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα στερηθήκαμε τον προηγούμενο χρόνο: τις ζωντανές μας συναντήσεις, τις ζωηρές μας συζητήσεις, την ανταλλαγή ιδεών και τις ωραίες αναζητήσεις, μαζεμένοι σε μια παρέα φίλων και συνεργατών με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Εύα Πέππα και τη συμπαράσταση της διευθύντριας Σοφίας Πανταζή.

Μάλιστα, με ξεχωριστή περιέργεια και συγκίνηση διαπιστώσαμε πως συνεχίζουμε μια παλιά παράδοση των μαθητών του σχολείου αυτού, να εκδίδουν μαθητικό περιοδικό, όπως μας έδειξαν παλαιά και μοναδικά τεύχη από το 1959, που με μυθιστορηματικό τρόπο έφτασαν στα χέρια μας.

∆εν είναι χωρίς σημασία ότι η επιστροφή μας στη ζωντανή τάξη και το σχολείο μας, συνδέθηκε, επιτέλους, και με την πρώτη κινητικότητα ενός από τα δυο προγράμματα ERASMUS+ που πραγματοποιούνται από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου. Ίσως το ευνόησε ο τίτλος του: «Αρχαίοι δρόμοι – οδοί του μέλλοντος», αλλά χάρη σε αυτό, μετά από καιρό και πλήθος αναβολών και ματαιώσεων βγήκαμε ξανά σε ταξίδι συνάντησης με μαθητές από όλη την Ευρώπη, στην πόλη Badajoz της Ισπανίας. Την μοναδική εμπειρία και τις γνώσεις που κερδίσαμε θελήσαμε να μοιραστούμε μέσα από το περιοδικό μας.

Επανερχόμαστε λοιπόν με διάθεση αισιόδοξη και έμπνευση δημιουργική στο 8ο Φλασάκι μας και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο!

Μπορείτε να τυπώσετε το 8ο τεύχος του περιοδικού μας εδώ (αρχείο PDF):

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Facebook
Twitter
Email