Οι μαγευτικοί δρόμοι του κρασιού

Το κρασί συμμετέχει στο διαιτολόγιο των ανθρώπων. Επιδρά στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Είναι στοιχείο ψυχαγωγίας. Μητέρα του κρασιού είναι η άμπελος. Ο χυμός του καρπού της, ο μούστος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του κρασιού είναι τρία:

  • Η εμφάνιση
  • Το άρωμα
  • Η γεύση

Πατρίδες του κρασιού θεωρούνται o Καύκασος, η Μεσοποταμία και η Αρχαία Αίγυπτος. Στους τάφους των Φαραώ 4000 π.Χ. βρέθηκαν σκηνές τρυγητού και οινοποίησης. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του αμπελιού ίσως άρχισε γύρω στο 15° αιώνα π.Χ. Στον Όμηρο, οι ήρωες έπιναν κρασί πριν φύγουν και όταν γύριζαν από μια μάχη, για να ξεδιψάσουν ή να πάρουν δυνάμεις και κουράγιο…

Υπεύθυνος καθηγητής: Κωνσταντίνος Γκολέμης

Διαβάστε την εργασία (PDF):

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Facebook
Twitter
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...